info@bidaja.nl Bidaja.nl, nooit meer internet afstruinen voor de leukste bestemmingen en de populairste trekpleisters in Nederland!

Feestje in de tuin, waar moet je aan denken?

Posted By Admin / 6 April 2022 / feesten / 0 Opmerking

Ben jij in juni, juli of augustus jarig? Dan is de kans groot dat jij je verjaardag buiten kunt vieren. Ook in de afgelopen jaren tijdens de corona tijd waren de tuinfeestjes populair. Zo’n feestje in de tuin is natuurlijk hartstikke leuk, maar waar moet je allemaal aan denken? Je wil het namelijk zo goed mogelijk regelen en toch wat indruk maken op je gasten met jouw fantastische organisatie van je tuinfeest. Je kunt op ieder budget wel een tuinfeest geven, kijk naar wat jij belangrijk vindt en zoek naar de oplossing die het best bij jou past. 

Genoeg eten en drinken

Op ieder feestje is het eten en het drinken natuurlijk ontzettend belangrijk. Zorg dan ook altijd dat je genoeg drinken koud hebt staan, regel koelboxen zodat je vrienden of familie hier zelf hun koude drankje uit kunnen pakken. Als je een feest geeft in de zomer, wil je tenslotte wel dat het drinken lekker koud is. Zorg dat eventuele hapjes zo veel mogelijk uit de zon staan met een bescherming tegen vliegen. Wanneer jij besluit om ‘s avonds de bbq aan te steken en jij de hamburgers op het vuur legt, zorg dan ook voor een koelbox om je vlees in te doen. Anders ligt je vlees misschien wel urenlang in een te hoge temperatuur en dat is niet goed voor de kwaliteit. 

Voor iedereen een plekje

Wanneer jij afspreekt dat je gasten ‘s middags komen en ‘s avonds een hapje mee eten door bijvoorbeeld te barbecueën, dan weet je dat je gasten langer blijven en wil je ze een zitplek kunnen aanbieden. Zorg voor voldoende zitruimte waarbij niet iedereen op elkaar geplakt zit, dat wil je natuurlijk niet als de zon op je huid brandt en je zwetend tussen anderen in zit. Zorg voor comfortabele stoelen, zodat je gasten lekker lang kunnen blijven hangen. Gesprekken worden vaak beter naarmate de avond vordert. 

Een feest in de felle zon

Heb jij een grote tuin en wil je dat jouw gasten ‘s avonds iets warmer zitten en ‘s middags niet constant in de felle zon zitten? Dan kies je ervoor om onder de overkapping te gaan zitten, als je deze hebt tenminste. Anders kies je voor een mooie grote parasol, deze kun je na je tuinfeest natuurlijk ook nog blijven gebruiken. Vind je deze oplossingen te duur? Kies dan voor een mooi zonnezeil. Dit is een zeil, vaak in de vorm van een driehoek die je tussen drie punten kunt spannen. Zo heb je meteen een luxe sfeer en na het feest haal je het doek zo weer weg. Deze doeken hoeven niet zo duur te zijn en vragen dus niet om een groot deel van het budget. 

Warm in de tuin

Tegenwoordig zijn er steeds meer terrasverwarmers op de markt die jou en je gasten warm kunnen houden. Deze zijn er in meerdere soorten, maten en prijzen, deze geven een fijne warmte die je zelf in kunt stellen. Zo kun je ‘s avonds langer doorgaan als het toch wat frisser wordt. Mocht jij een terrasverwarmer nou niet de moeite waard vinden, kun je natuurlijk ook met een aantal vuurkorven warmte creëren door er mooie vuurtjes in te stoken. Dit is een goedkopere oplossing, want je hoeft geen dure terrasverwarmer te kopen en je bespaard een hoge gasrekening. 

Opmerking

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *