info@bidaja.nl Bidaja.nl, nooit meer internet afstruinen voor de leukste bestemmingen en de populairste trekpleisters in Nederland!

Maak van je dagje uit een echte verwendag met de perfecte zomerwijn

Posted By Admin / 11 July 2019 / Diversen / 0 Opmerking

Spontaan een dag vrij? Dan wil je natuurlijk de hort op. Naar die stad waar je al zo lang niet meer bent geweest, het museum in of lekker naar het strand, het park of het bos. Wil je in dat laatste geval van je vrije dag een echte verwendag maken? Neem dan een picknickmand mee. Gevuld met lekkers en natuurlijk een fles fraaie zomerwijn, of twee…

Een stuivend frisse Sauvignon Blanc is zo’n echte zomerheld. Perfect voor als de zon op je gezicht schijnt. Zeker als je een witte wijn uitkiest met niet al te veel alcohol. Zo kun je van een glaasje extra genieten. En, heel belangrijk, een Sauvignon Blanc kun je goed koelen.Om ‘m koel te houden verpak je de wijn in flexibele wijnkoeler die je als een sok om de fles schuift. Zit je aan water, dan maak je natuurlijk gebruik van je omgeving: dompel je fles onder of begraaf ‘m in het zand. Wedden dat je wijntje lekker koud blijft?!

Pinot Grigio: genieten op z’n Italiaans

Een andere ultieme zomerwijn is Pinot Grigio. Drink ‘m koud voor de perfecte verkoeling (en verwennerij) op een warme dag. De frisse witte wijn uit Italië zit bomvol fruit, waaronder citrus. Dat geeft de Pinot Grigio een heerlijk fris en fruitig karakter. Bovendien is de wijn toegankelijk, een echte allemansvriend dus. Helemaal als de zon hoog aan de hemel staat.

Roze parel uit de Provence

En dan is er natuurlijk nog die roze parel uit de Provence. Juist: Rosé, de prachtig gekleurde zomerse verwenwijn. Van knapperig droog tot weelderig zoet, Rosé is er in allerlei soorten en smaken. Maar altijd bomvol vers zomerfruit en o zo lekker. Serveer ‘m, net als witte wijnen, op 8 tot 10 graden en je waant je in een Frans veld vol bloeiende lavendel. Dat is nog eens een dag uit!

De lekkerste zomerhelden

Wil je niet te lang moeten zoeken naar die perfecte verwenwijn op zonnige dagen? Kies dan jouw favoriet uit de lijst zomerwijnen. Hier vind je de lekkerste zomerhelden met voordeel dat nog hoger oploopt dan het kwik in je thermometer. Zo kan je dag niet meer stuk.

Razendsnel wijn koelen

O ja, mocht die vrije dag nou zo spontaan komen dat je geen tijd hebt gehad om je zomerwijn te koelen? Wikkel de fles dan in natte keukenrol of een natte theedoek en leg ‘m even in het vriesvak. Pak ondertussen je picknickmand in (denk aan glazen en een kurkentrekker!), stop je zonnebrandcrème in de tas et voilà: als je een kwartiertje later klaar bent om te vertrekken is je wijn perfect gekoeld. Enjoyyourday in thesun!

Opmerking

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *