info@bidaja.nl Bidaja.nl, nooit meer internet afstruinen voor de leukste bestemmingen en de populairste trekpleisters in Nederland!

Vakantie met kinderen in Nederland

Nederland heeft veel te bieden zodat kinderen zich op vakantie niet vervelen. kind op het strand in holland Helemaal bovenaan zijn natuurlijk de kilometerslange en brede zandstranden langs de kust. Hier kunnen de kinderen naar hartelust ravotten, rennen, zandkastelen bouwen en natuurlijk zwemmen in de zee. Op veel plekken langs de kust zijn er extra uitgaansgelegenheden, zoals speeltuinen, springkastelen of trampolines. De stranden zijn in het hoogseizoen op veel plaatsen schoon en bewaakt. Strandbars en restaurants bieden alles wat kinderen en ouders nodig hebben tijdens een lange dag op het strand.

Excusies zijn ook in Nederland snel gemaakt. Het land is niet groot en er is altijd op korte afstand een pretpark, dierentuin of een leuk museum voor kinderen. Over het pretpark gesproken.

Wat dacht u van een (korte) vakantie inclusief dagelijkse toegang tot het attractiepark. Bij veel pretparken is ook een vakantiepark met veelal bijzondere overnachtingsmogelijkheden.

Vakantie- en recreatiepark Drouwenerzand leent zich uitstekend voor kleinere kinderen tot circa 12 jaar en de prijs-kwaliteitverhouding is onverslaanbaar. Want hier is niet alleen de toegang tot het attractiepark inbegrepen, maar ook patat, hamburgers, soep, fruit, drankjes en ijs. Vakantieplezier all-inclusive dus!

Fietsen

En Nederland is een fietsland. Ik kan iedereen alleen maar aanraden om een fietstocht te maken. Het land is vlak, de fietspaden zijn goed ontwikkeld en fietsen zijn overal goedkoop te huur. Ook met kinderzitjes of speciale tandemaanhangers voor kinderen. Wil je een hele vakantie op de fiets doorbrengen, dan vind je hier een meerdaagse fietsvakantie, die speciaal is ingericht voor gezinnen met kinderen.

U kunt verblijven in 4-sterren hotels of in familiekamers van Stay-Okay-Hostels, en uw bagage wordt naar het betreffende hotel gebracht. De dagetappes zijn niet al te lang en er zijn onderweg allerlei spannende dingen voor de kinderen.

De combinatie van fiets- en boottochten is altijd erg spannend voor kinderen. Overdag een fietstocht en ‘s avonds weer terug naar het schip om te eten en te slapen. Meer actie, en dus ook perfect voor tieners, is te beleven op een groot zeilschip.

Bij de traditionele 2- en 3-masters kun je niet alleen over de schouders van de kapitein kijken, maar ook meehelpen bij het zetten van de zeilen. Het IJsselmeer en de Waddenzee worden in kleine groepen gevaren, ervaring heb je niet nodig. Speciaal voor gezinnen met kinderen zijn er ook zeilvakanties, ook ideaal voor alleenstaande ouders.

Meer recreatie?

Vakantie in Nederland is niet allen dichtbij, maar Nederland staat ook bekend om de vele recreatiemogelijkheden. Alleen is het land ook vrij duur.

Veel mensen zijn dan ook op zoek naar een goedkoop dagje uit met gezin.

Daar zijn tal van mogekijkheden voor, en van Nappas kun je de kortingskaart gebruiken om goedkopere dagjes uit te vinden.