info@bidaja.nl Bidaja.nl, nooit meer internet afstruinen voor de leukste bestemmingen en de populairste trekpleisters in Nederland!

Paniek voor het eerste kinderfeestje? Wees gerust

Posted By Admin / 6 April 2022 / feesten / 0 Opmerking

Het is zo ver! Misschien heb je er al lang naar uit gekeken of misschien ook wel helemaal niet. Het eerste kinderfeestje van je zoon of dochter. Je hebt je hier jaren op voor kunnen bereiden, maar de stress ontstaat toch altijd op het laatste moment. Hoeveel vriendjes of vriendinnetjes laat jij je zoon of dochter uitnodigen? Wat ga je doen om een vullend programma te creëren. Dit zijn maar een paar vragen van misschien wel de honderden vragen of dilemma’s door je hoofd gaan. Maar, maak je niet druk! Kinderen vermaken zich snel en je kunt het voor jezelf zo lastig maken als dat je zelf wil. 

Wie nodig je uit?

Wanneer je begint met het plannen van het kinderfeestje is het natuurlijk belangrijk om te kijken wie je kind allemaal uit wil nodigen. Wil je zoon of dochter alleen vriendjes, vriendinnetjes of misschien een combinatie van beide? Dit maakt natuurlijk wel een verschil in wat je gaat doen met de groep kinderen. Hoeveel kinderen wil je zoon of dochter uitnodigen? Ben jij van plan om ergens heen te gaan met de groep, hou dan rekening met het aantal zitplaatsen in de auto en de activiteit voor jongens en meisjes. 

Welke tijden hou je aan?

Ga jij een middagvullend programma doen? Blijven alle vriendjes en vriendinnetjes eten? Bedenk wat voor jou geschikte tijden zijn. Neem je bijvoorbeeld alle kinderen direct mee uit school, eten jullie met z’n allen wat lekkers tussen de middag of ga je ‘s middags beginnen met het versieren van de cake. Simpel, maar voor alle kinderen leuk en lekker. Denk niet altijd te moeilijk. Ga je ‘s avonds pizza’s bakken, patat eten of maak je een stapel pannenkoeken en laat je de ouders hun kinderen na het eten weer ophalen of gebruik jij je diner om bij te komen van het kinderfeestje en laat jij de kinderen om 17:00 weer ophalen? Beslis wat je wil doen en denk na over de begin- en eindtijd. 

Wat ga je doen?

Bedenk jij een leuke themamiddag voor thuis? Zorg dan voor wat leuke verjaardag versiering om het huis net even wat gezelliger te maken. Zet misschien wat leuke muziek op dat bij het thema past waar jij met je zoon of dochter voor gekozen hebben. Ga je een speurtocht doen rondom huis of ga jij met de groep vriendjes en vriendinnetjes ergens heen? Een leuke speeltuin bijvoorbeeld. Er is ontzettend veel keuze in activiteiten om te doen voor het kinderfeestje van je kind, je kunt het ook zo duur maken als dat je zelf wil. 

Inspiratie opdoen

Heb jij nog helemaal geen ervaring met kinderfeestjes en wil je wat ervaring op doen? Dan is er op het internet veel inspiratie te vinden voor activiteiten. Of je nou iets wil doen voor alleen jongens of meisjes, alles kan. Je kunt er een leuke meidenmiddag van maken, door maskers op te doen, smoothies te drinken en de nagels te lakken of ga je voor de jongens een piratenspeurtocht doen? Dit zijn natuurlijk maar enkele voorbeelden. Je kunt misschien zelfs nog inspiratie opdoen door te kijken naar je eigen jeugd, wat vond jij leuk om te doen? Wat zijn de ideeën van je zoon of dochter? Ga samen op zoek naar iets wat jullie beiden leuk lijkt voor een top kinderfeestje. 

Opmerking

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *